Майстер-клас

Apr 7, 2015 - Рубрики Новини

SAM_8739

07.04.2015 Стародавні традиції славян виготовлення сирної пасхи. Учитель трудового навчання Малахова В.В. провела з учнями сьомого класу майстер-клас по виготовленню сирної пасхи. Українці дуже шанують свято Воскресіння, навіть сьомий день тижня зветься так. Здавна була традиція готувати пасху, що символізувала події давнини. Найголовнішими стравами на Великоднім столі є кулічі, сирна пасха, мальовничі яйця. За багато років люди віднайшли декілька способів приготування сирної пасхи, змінювалися кількість додатків і способів приготування, але основні складові незмінні – це: сир, цукор, яйця, сметана, вершкове масло, ізюм. На уроках трудового навчання в 7-х класах, ми ознайомилися з корисними властивостями молока і молочних продуктів. Виготовлення сирної пасхи вважаю корисним і цікавим. 

SAM_8751 SAM_8761